Bulvių masė: bulvių
tarkė 70% , bulvių
dribsniai (džiovintos
bulvės, emulsiklis E471,
stabilizatorius E450,
rūgštingumą
reguliuojanti medžiaga
citrinų rūgštis E330),
bulvių krakmolas,
druska, antioksidantas
askorbo rūgštis; Mėsos
įdaro ne mažiau 20%:
kiauliena, kiaulienos
riebalai, vanduo,
svogūnai, druska,
juodieji pipirai.
Cepelinus sudėti į pasūdytą
krakmolingą verdantį vandenį
(rekomenduojama 1 kg
cepelinų: 4-5 litrai vandens, 1-
2 arbatiniai šaukšteliai bulvių
krakmolo ištirpinto šaltame
vandenyje). Iškilus cepelinams į
paviršių , virti 35-40 min. ant
vidutinio kaitrumo ugnies.
Patiekiami su įvairiais
padažais.