Receptai

Sumuštinukai su pesto padažu

Tinka valgyti tiek vienus, tiek prie paukštienos. Išbandykite būtinai. Už receptą dėkojame Olgai Dzindzeletai (knyga Žalias. Gyvas. Skanus).
Reikės:
2 agurkų
1 st.graikių riešutų
4-5 džiovintos slyvos
1/2 st.supjaustytų bazilikų
1/2 arb.šaukštelio pjaustyto česnako
1/4 st.alyvuogių aliejaus
1/4 arb.Himalajų druskos
1/2 arb. juodųjų pipiru
Riešutus gerai nuplauname ir užmerkiame 2-3 val. Tą patį padarome su slyvomis, tik trumpesniam laikui - 30 minučių. Agurkus supjaustome 2 cm griežineliais, išimame minkštimą. Mikseriu sutriname visus produktus ir gauta mase įdarome agurkų grėžinėlius.
Skanaus :)

MAKARONAI SU POMIDORAIS, BALTU PADAŽU IR DŽIOVINTOMIS DILGĖLĖMIS

Šedevrui panaudojome (2 porcijos):
200 gr. ekologiškų Pennette makaronų
pomidorų pagal skonį
Padažui:
0,5 stiklinės mirkytų saulėgražų
1 citrinos sultys
2 skiltelės čenako
pora šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos
žiupsnelis džiovintų dilgėlių.
Makaronus išverdame, ant jų dedame pjaustytus pomidorus. Visus padažui skirtus produktus sublenderiuojame ir gausiai pilame ant virtų makaronų. Skanaus!!!!

BOLIVINIŲ BALANDŲ PLOVAS!

Šįkart receptas paskolintas iš Beatos.
Jam reikės:
150 g bolivinės balandos kruopų,
1 šaukšto kokoso sviesto,
300 g moliūgo,
2 morkų,
žiupsnio kario miltelių,
druskos,
saujos moliūgų sėklų branduolių,
trupučio kokoso drožlių,
trupučio saulėgrąžų branduolių,
saujos petražolių,
geros saujos vyšninių pomidorų.
Detalesnė informacija:
http://www.beatosvirtuve.lt/…/beatos-virtuve-boliviniu-bal…/
SKANAUS!!!

ŠOKOLADINIAI PYRAGAIČIAI SU ĮDARU


Kiek pakeitėme ingredientus (vietoje migdolų-graikiniai riešutai, bei papildomai įdėjome keletą šaukštų medaus) ir apibarstėme kokoso drožlėmis.

Taigi Jums reikės (remiantis originaliu receptu):

1 stiklinė migdolų riešutų,
1 stiklinė anakardžių riešutų,
5 didelės datulės,
3 šaukštai saldžiavaisio pupmedžio (arba kakavos) miltelių.

Įdarui: pusė banano, 1 šaukštas supjaustytos citrinos.

Eiga: Smulkintuvu labai smulkiai sumalti migdolų ir anakardžių riešutus. Datules supjaustyti ir sudėti kartu su saldžiavaisio pupmedžio milteliais į riešutų masę, gerai susmulkinti. Masė turi tapti lipni. Jeigu trūksta lipnumo – įpilti 2 šaukštus vandens. Paruošti įdarą – smulkiai supjaustyti bananus ir sumaišyti juos su smulkinta citrina. Iš riešutų masės padaryti 5 cm skersmens apskritimus. Ant jų dėti po pusę arbatinio šaukštelio įdaro ir sulipinti šonus, atvertus juos į viršų.

Morkų salotos su džiovintais vaisiais

INGREDIENTAI
6 morkos
10 džiovintų abrikosų
6 džiovintos slyvos
0,5 stiklinės razinų
6 griežinėliai džiovintų obuolių
0,5 stiklinės graikinių riešutų.
Padažas
0,5 stiklinės medaus
2 šaukštai aliejaus
0,5 šaukštelio cinamono.
GAMINIMAS
Morkas sutarkuojame ir sumaišome su smulkintais riešutais, razinomis, kubeliais pjaustytais abrikosais, obuoliais ir slyvomis. Pašildome medų, sumaišome su aliejumi ir cinamonu. Padažu užpilkite salotas. Prieš patiekiant, palaikyti 10 minučių, kad susistovėtų skonis. Skanaus :)

Užtepėlė
Kiekvienas turime silpnybių, o viena mūsų kolektyvo - užtepėlės su duonele :)
Šįkart gaminsime Pikantiškas salotas-užtepėlę su džiovintomis slyvomis.
Jums reikės:
300g fermentinio sūrio
150g džiovintų slyvų be kauliukų
5 skiltelės česnako
majonezo (ar alyvuogių aliejaus šlakelio)
pakepintų saulėgrąžų (maždaug dvi saujos)
Sūrį sutarkuoti burokine tarka, smulkiai supjaustyti slyvas. Įspausti česnako skilteles.
Įdėti majonezo ar aliejaus ir, išmaišius salotas, dėti į šaldytuvą, kad susimaišytų skoniai.
Ant viršaus gausiai pabarstyti sausoje keptuvėje pakepintų saulėgrąžų.
Skanaus!!! :)

VEGANIŠKI BATONĖLIAI IŠ KOKOSŲ, MIGDOLŲ, ANAKARDŽIŲ, RAZINŲ IR KAKAVOS


Pagrindas:
85 g migdolų
45 g kokosų drožlių
¼ a.š. druskos
75 g razinų
2 v.š. kakavos
Pertepimas:
225 g anakardžių
1 g. druskos
¼ a.š. melisos ekstrakto
½ a.š. vanilės ekstrakto
55 g nerafinuotas kokosų aliejaus
2 v.š. agavų sirupo
85 g špinatų (mažų)
Papuošimas:
60 g kakavos
100 g kokosų aliejaus
2 v.š. agavų sirupo
Gaminimo žingsniai:
1. Smulkintuve sutriname migdolus, kokoso drožles, druską, razinas bei kakavą iki trapios masės.
2. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir sudedame gautą masę, šią gerai išlyginame ir suspaudžiame į tvirtą pagrindą, kad neliktų tuščių vietų.
3. Susmulkiname anakardžius bei špinatus maisto smulkintuve ir išmaišome su druska, melisos ir vanilės ekstraktais, kokosų aliejumi, agavų sirupu.
4. Gautą batonėlių pertepimą suverčiame ant pagrindo ir tolygiai paskirstome mentele.
5. Ištirpiname kokosų aliejų puodelyje, įkrečiame kakavos miltelių, agavų sirupo ir išmaišome. Šiuo šokoladu apliejame anakardžių pertepimą.
6. Batonėlius laikome šaldytuve tol, kol šie sukietės ir įgaus formą, kad galėtume juos lengvai supjaustyti kvadratėliais.
Skanaus!

Pomidorai įdaryti bolivine balanda


Jums reikės:
Pomidorų (jų vidų reikėtų išimti ir sudėti prie įdarui skirtų produktų)
Įdarui:
saujelės anakardžių
saujelės džiovintų mango vaisių
sauja virtos bolivinės balandos
šlakelis vandens arba grietinėlės pagal skonį
kieto tarkuoto sūrio pora šaukštų
Eiga:
įdarui skirtus produktus su pomidorų vidumi sutrinti iki vientisos masės (išskyrus balandą ir sūrį). Vėliau į vientisą masę įdėti tarkuotą sūrį ir virtą balandą. Gauta mase įdarome pomidorus ir skanaujame.

Užtepėlės

Šįkart skanaujame duonelę kartu su 2 užtepėlėmis - saldžioji LAZDYNŲ ir žalioji SVEIKUOLIŲ.

Jums reikės

LAZDYNŲ užtepėlei
1 banano
1 obuolio
2 saujų lazdyno riešutų
1 šaukšto medaus
pagal poreikį šlakelį vandens

SVEIKUOLIŲ užtepėlei
2 saujų riešutų (mes dėjome miksą - ir anakardžių, ir brazilų, ir migdolų-žodžiu kas po ranka ir kokius mėgtsate)
3 skiltelių česnako
saujelė džiovintų mango (tiks ir kaimiški džiovinti močiutės obuoliukai :))
sauja špinatų lapelių
druskos pagal skonį
šlakelis vandens ir grietinėlės

Užtepui skirtus produktus blenderiuojame, tepame ant duonelės ar daržovių skiltelių ir skanaujame

Sojų gabaliukų troškinys

Jums reikės:
100 gr. sojos
150 gr. ryžių
pora saldžiųjų paprikų
1 mėlynas svogūnas
1 poras
Ryžius išverdame. Soją užmerkiame su mėgstamais prieskoniais. Daržoves supjaustome ir pakepiname. Visus produktus sumaišome ir patroškiname apie 5-8 minutes, gardiname prieskoniais. Skanaus

Makaronai su žaliuoju padažu


Gaminame vaikų mėgstamus eko makaronus CARS su Alpanos špinatiniu padažu :)
Padažui reikės:
2-3 saujų špinatų
didesnė saujelė riešutų (mes naudojome anakardžius)
1 avokado
prieskonių pagal skonį, česnako, šlakelis vandens.
Visus produktus blenderiuojame ir gautu padažu gardiname virtus makaronus. SKANAUS:)

Sojų apkepas


Tokiu "šiltu" oru norėjosi kažko sotaus, šilto ir kad visko būtų daug :) Taip gimė apkepas "Dedu tai, ką randu šaldytuve".
Reikės:
Išmirkytos sojos
Įvariausių smulkintų daržovių (mes dėjome pakepintas morkas, svogunus, kopūstus, bulves)
Virtų kruopų (mes dėjome ryžius)
Pupelių (mes dėjome konservuotas, raudonąsias)
Poros kiaušinių
Pusė stiklinės pieno
Prieskonių pagal skonį
Visus produktus sumaišome ir dedame kepti į orkaitę apie 30 min. Valgome vieną arba su pasirinktu padažu, skanaus ! :)

Naminė nomeda

Kadangi mūsų moteriškas kolektyvas negali atsispirti saldumynams, todėl nuspredėme palepinti save legendiniu skanumynu - namine NOMEDA :)
Sugalvojome sulipdyti “Nomedą” iš kuo natūralesnių produktų. Tikrai nesitikėjome tokio nuostabaus rezultato, jei esate šio saldumyno gerbėjai – būtinai pasigaminkite jo namie. Tikrai smarkiai neišsitepsite, nereiks plauti gausybės indų, tereiks kantrybės.

Vienai didelei “Nomedai” pagaminti reikės:

100g žemės riešutų (be luobelės) - mes naudojome graikinius

200g tamsių razinų

100g džiovintų slyvų (be kauliukų)

trupučio šilto vandens

3 storų vaflių lakštų

100g juodo šokolado be priedų

50g sviesto

Razinas ir slyvas pusvalandžiui užmerkiu šiltame vandenyje. Joms mirkstant, įkaitinu keptuvę ir joje apskrudinu žemės riešutus, jie turi patamsėti, bet jokiu būdu ne pajuoduoti. Iš spintelės traukiu virtuvinį kombainą, dedu S formos peilius smulkinimui, į indą suberiu apkeptus riešutus ir juos pasmulkinu. Ne iki miltų, tiesiog stambesniais gabaliukais. Riešutus suberiu į gilesnį indą ir tais pačiais smulkinimo peiliais sumalu iš vandens išgriebtus džiovintus vaisius. Turėtų gautis tiršto džemo konsistencija, jei masė per kieta – įpilu truputį vandens, kuriame mirko vaisiai. Gautą masę sudedu į indą su riešutais ir viską kruopščiai sumaišau.

Darbo stalą iškloju maistine plėvele, per vidurį dedu vieną vaflių lakštą, ant jo – pusę vaisių masės, ją peiliu tolygiai paskirstau po visą paviršių, vėl vaflį, vaisius ir vėl vaflį. Gaminį apsuku plėvele ir bent kelioms valandoms dedu į šaldytuvą, ant viršaus galima uždėti pjaustymo lentelę ir nedidelį svorį.

Šokoladą su sviestu išlydau metaliniame indelyje orkaitėje, įjungus 70-80C. Maistinę plėvelę nuimu nuo gaminio viršaus ir šonų ir konditeriniu teptuku sutepu šokoladą, stengiantis nepalikti jokių tarpų. “Saldainį” vėl dedu į šaldytuvą ir jau po valandos-kitos galima ragauti.

Užkandėlės užtepėlei reikės:
2 saujos riešutėlių (mes dėjome anakardžius bei brazilus)
1 sauja džiovintų slyvų
česnako ir prieskonių pagal skonį
Sumuštinukams:
duonelės mėgstamos
baklažano ir cukinijų juostelių
Užtepėlei reikalingus produktus blenderiuojame, gardiname prieskoniais, jei reikia pilame vandens.
Baklažanus ir cukinijas pjaustome juostelėsmis bei paskrudiname. Tą patį padarome su duonele.
Tepame užtepėlę ant paskrudintos duonelės. Ant viršaus uždedame susuktų daržovių.
Skanaus :)

Baltosios balandos pudingas su uogomis


Jums reikės:
1 puodelio baltosios balandos
3 stiklinių pieno
1/3 puodelio cukraus
1/4 puodelio vandens
1/2 šaukštelio cinamono ir 2 š. vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
pasirinktinai šviežių uogų
Iš išvardytų produktų ant lėtos ugnies verdame košę apie 30 min. Jei trūksta drėgmės - įpilame papildomai vandens. Valgome arba šiltą arba šaltą kaip pudingą. Puošiame pasirinktomis uogomis. Skanaus :)

Daržovių troškinukas su kruopomis bei džiovintais grybais


Jums reikės:
puodelio burnočio kruopų
puodelio raudonosios ar baltosios balandos
dvi saujos džiovintų grybų (prieš gaminant išmirkyti)
pusė kopūsto
gabalėlis cukinijos
keletos morku
keletos bulvių.
Visas daržoves supjaustyti kubeliais ir pakepinti kartu su kruopomis bei grybais. Vėliau pilame vandens, gardiname mėgstamais prieskoniais ir troškiname apie 25 minutes. Pagal poreikį skaniname grietine. Skanaus

Vitamininis kokteilis

Štai kaip Alpanos kolektyvas sutinka rytą - puikiu vitamininiu kokteiliu! Pabandykit bent svaitėlę rytais kavą pakeisti šiuo skanumynu! Jūsų organizmas ir veido oda Jums padėkos ;)
Jums reikės (2 porcijoms):
1 bananas
1 kriaušė
2 obuoliai
saujelė špinatų
5 spirulinos tabletės
Viską blenderiuojam, skanaujam, tampame žvaliais ir smagiai pradedame naująją darbo savaitę :)

                               Antioksidantinis kokteilis

Štai vienas iš nedaugėlio receptų, kurį vartodami gausite begalę antioksidantų!
Jam reikės:
1,5 puodelio vandens
2 šaukštai anakardžių riešutų
2 šaukštai Goji uogų
1 puodelis uogų (gali būti šaldytos)
1 bananas
Visus produktus tiesiog suplakame ir mėgaujames vitaminų bei mineralų gausiu kokteiliu. Skanaus!

                               Detoksikuojantis kokteilis

Ingredientai:
5-6 džiovinti abrikosai (geresniam rezultatui pasiekti patarčiau naudoti džiovintas slyvas). Jas pamirkykite kelias val.vandenyje,
1 obuolys,
0,5 ananaso skiltelės,
1 v. š. maltų linų sėmenų,
1 v. š. maltų chia sėklų,
1 a. š. ciberžolės.
Visus komponentus dedame į blenderį, užpilame vandens per pirštą iki apsėmimo.
Plakame iki vientisumo.

                               Sveikuoliško pudingo receptas:

Kedro riešutų 1/2 puodelio (mirkytų vandenyje)
3-4 Figos (mirkytos vandenyje)
1 šaukštelis vanilės miltelių (neprivaloma)
2 arbatiniai šaukštai ryžių sėlenų (neprivaloma)
2-3 puodeliai vandens
2 šaukštai Chia sėklų
3 arbatiniai šaukštai Goji uogų (neprivaloma)
Bananas (neprivaloma)
Viską sutrinam, pilstom į indelius ir mėgaujames!

                          Kamu-kamu limonadas

Dviejų citrinų sultys
2 stiklinės vandens
1 valg. šaukštas kamu-kamu miltelių
1 sauja godži uogų
2 valg. šaukštai medaus arba stevijos, arba kito cukraus natūralaus pakaitalo.

Viską suplakite plakikliu ir originalus limonadas paruoštas. Jis tinka visiems metų laikams – vasarą gaivina, o kitais metų laikais veikia kaip puiki profilaktinė priemonė nuo įvairių susirgimų.

Prisijungimas
Tel. informacija

+370 602 00609

ALPANA VEŽA

Perkant už
daugiau kaip

35€ (120.85 Lt)

Mūsų draugai